Er wordt vaak beweerd dat het kopen van speelgoed geldverspilling is aangezien kinderen hierop razendsnel zijn uitgekeken. Dit is enigszins waar, maar toch brengt kinderspeelgoed veel voordelen met zich mee voor de ontwikkeling van jouw kind. Een kind leert op iedere leeftijd andere zintuigen te gebruiken wat betekent dat je het speelgoed hierop moet afstemmen. Niet voor niets zijn er vandaag de dag ontzettend veel verschillende soorten speelgoed voor alle leeftijden. Om het juiste kinderspeelgoed te kunnen kiezen vertellen wij je in dit artikel graag wat de vele voordelen hiervan zijn. Lees snel verder en wie weet bevorder jij binnenkort de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind!

 

#1 Stimuleren van de taal- en rekenvaardigheid

Een universiteit in Engeland heeft in 2011 een onderzoek uitgevoerd onder kinderen die speelgoed kregen en kinderen die nooit speelgoed kregen. Hieruit is naar voren gekomen dat kinderen die met speelgoed speelden betere taal en woorden konden verwerken en uitdrukken. Dit hebben de onderzoekers bewezen door een test uit te voeren waarbij deze kinderen aanzienlijk hoger scoorden op het gebied van taal. Bovendien is er tijdens het onderzoek duidelijk geworden dat kleurrijk kinderspeelgoed ook bijdraagt aan het verbeteren van het vermogen om te tellen. Bijna alle kinderen gebruiken bij het spelen vaak een telrij of tellen het aantal van hun speelgoed. Hiermee wordt het kind beter in tellen en rekenen. Speelgoed is dus belangrijker dan vaak gedacht wordt.

 

#2 Ontwikkelen van probleemoplossend vermogen

Is jouw kind inmiddels drie jaar? Dan is dit het juiste moment om te beginnen met het geven van speelgoed waarmee de creativiteit en het probleemoplossend vermogen wordt gestimuleerd. Hierbij kan je onder andere denken aan puzzels. Met dit kinderspeelgoed kan je namelijk zien hoe goed jouw kind is in het oplossen van puzzels, het samenstellen van getallen of het groeperen van vormen. Op die manier wordt het cognitief vermogen van jouw kind constant op een leuke manier aangescherpt.

 

#3 Verbetert het concentratievermogen

Wanneer je merkt dat jouw kind zich kan concentreren, dan is het te adviseren om kinderspeelgoed te geven dat helpt om de aandacht en concentratie van kinderen te trainen. Een goed voorbeeld hiervan is het duurzame speelgoed van Dantoy bioplastic. Hiermee leren kinderen zich volledig te concentreren dankzij het gebruik van rustige kleuren. Behalve de concentratie en focus traint dit kinderspeelgoed ook de creativiteit van kinderen. Elke dag zal jouw kind weer opnieuw op avontuur willen gaan, waardoor op de lange termijn zelfs de motoriek wordt gestimuleerd. Hiermee draagt speelgoed dus al jaren bij aan een betere ontwikkeling van jouw kind!