Als je een droge mond hebt is dat vooral erg vervelend. Je kunt dit probleem wel even tijdelijk oplossen door wat (water) te drinken maar het is zaak dat je er niet voortdurend last van hebt. Als het te erg wordt kan het namelijk ook zorgen voor problemen met slikken, eten en praten en dat is uiteraard geen pretje. Daarnaast heb je met een voortdurend droge mond ook nog eens meer kans op een vieze adem. Deze wordt namelijk veroorzaakt door zogenaamde anaerobe bacteriën die het beste gedijen in een droge mond en die niet van vochtigere plekjes houden.

Houd je mond zo vochtig mogelijk

Het is dus zaak dat je je mond goed vochtig houdt, voldoende speeksel aanmaakt en een gezonde mond met dito gebit hebt. Om dit te bewerkstelligen kun je zelf ook bepaalde middelen aanschaffen en gebruiken om een gezonde mond te creëren. Hiervoor kun je producten kopen zoals speciaal mondwater, tandpasta, pastilles, mondsprays maar ook het kauwen op kauwgom of kan een droge mond verhelpen en zelfs voorkomen.

Houd de zuurbalans in je mond neutraal

Je kiest hierbij voor een kauwgom die speciaal ontwikkeld is om mondproblemen aan te pakken. Een goed voorbeeld van een dergelijke kauwgom is Moist-R™ biologische kauwgom. Dit product is volledig natuurlijk en er zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd zodat het altijd veilig te gebruiken is en voor nagenoeg iedereen geschikt. De tandpasta zorgt voor een goede zuurbalans in de mond zodat je geen kans loopt dat schadelijke bacteriën zich vestigen en dat ook je tandglazuur niet aangetast wordt.

Geef anaerobe bacteriën geen kans

Dit glazuur heeft toch niets te lijden onder de kauwgom, hoe veel je ook kauwt. Het is namelijk een zachter product dan andere kauwgom en het gaat zelfs tandbederf en tandplak tegen. Zo sla je twee vliegen (of zelfs meer) in één klap omdat je dan niet alleen de droge mond aanpakt, maar ook bacteriën geen kans geeft en er een lekker frisse en gezonde mond aan overhoudt.

Spoel je mond fris met lemon

Spoelen met mondwater kan nuttig zijn bij tal van mondproblemen en kan zeker verlichting geven bij een droge mond en het probleem ook helemaal oplossen. Het is daarbij belangrijk dat je altijd kiest voor mondwater dat enkel natuurlijke ingrediënten bevat en waaraan geen chemische hulpmiddelen zijn toegevoegd. Een goed voorbeeld van mondwater waarmee je altijd veilig kunt spoelen is OxyFresh mondwater Lemon.

Geen uitdroging van de mond mogelijk

Aan dit mondwater zijn geen extra chemische toevoegingen gedaan zoals SLS, alcohol, chloorhexidine of sacharine. Een middels zoals alcohol wordt vaak toegevoegd voor de desinfecterende en reinigende werking maar het droogt wel de mond extra uit en dat is natuurlijk niet zo handig als je het mondwater juist gebruikt om monddroogheid tegen te gaan. Krijg je er juist een drogere mond van, dan schiet je niet alleen je doel voorbij maar wordt je mond ook een prettigere plek voor bacteriën om zich te nestelen omdat zij niet van een vochtige omgeving houden.

Kies alles in één pakket uit

Wat is er nu handiger dan in één keer een compleet pakket te kopen waarmee je je droge mond kunt verzorgen en hydrateren? Dan hoef je niet zelf alles wat je nodig hebt bij elkaar te zoeken maar is dat al voor jou gedaan. Als je kiest voor een compleet pakket zoals dat van Oxyd8 Dry Mouth dan heb je alles in huis om de strijd tegen een droge mond te beginnen en ook te winnen. Er zit mondwater, tandpasta en pastilles in zodat het hydrateren kan beginnen.

Geef bacteriën geen kans met een gehydrateerde mond

De onderdelen van het pakket zorgen er allemaal samen voor dat je een droge mond duurzaam vochtiger maakt omdat de natuurlijke aanmaak van speeksel wordt gestimuleerd. Na gebruik van een van de producten (of indien gewenst allemaal) voelt je mond meteen een stuk prettiger aan en worden de klachten meteen aangepakt. Zo wordt je mond snel gezond en geef je schadelijke bacteriën die goed gedijen in een droge mond geen kans omdat deze vochtig genoeg is om ze te weren.

Een compleet pakket voor als je nog niets in huis hebt

Als je een ander pakket wilt hebben waarmee je een droge mond kunt tegengaan dan is het OraRelieve Droge Mond Pakket ook een goede keuze. Hierin vind je meteen alles wat je nodig hebt om een droge mond tegen te gaan. Voordeel van een dergelijk pakket is dat je geen dingen los hoeft aan te schaffen en alles in huis haalt om een einde te maken aan je mondproblemen. Heb je nog helemaal geen mondverzorgingsmiddelen? Overweeg dan zeker voor een compleet pakket te gaan, al is het maar omdat dit makkelijker is dan alles los kopen.

Wat zit er in het pakket?

In het Droge Mond Pakket van OraRelieve vind je tandpasta, mondwater, spray en gel die allemaal speciaal ontwikkeld zijn om een droge mond tegen te gaan. Dit is echter niet alles waarvoor de producten gebruikt kunnen worden. Zo zijn ze ook inzetbaar als je last hebt van schimmels of bacteriën in de mond, werken ze tegen tongbeslag en geïrriteerd tandvlees en kunnen ze een slechte adem tegengaan zodat deze weer snel fris wordt en je mond beter aanvoelt.

Alle producten zijn veilig te gebruiken

Voor alle producten geldt dat er geen kunstmatige hulpstoffen aan zijn toegevoegd zodat je ze altijd veilig gebruiken kunt. Zo kun je ervoor kiezen om, om te beginnen, een van de producten te gebruiken die je in het pakket vindt, maar het is zeker aan te raden om ze allemaal eens uit te proberen. Kijk altijd goed wat jij prettig vindt om te gebruiken maar zeker ook waar je het meeste baat bij hebt. Nu geldt voor ieder middel uit het pakket dat het werk tegen monddroogheid maar als je nog andere mondklachten hebt, kijk je het beste even welk van de vier producten daarvoor het meest geschikt is om te gebruiken. De producten zijn uiteraard zo gemaakt dat ze onderling goed met elkaar te gebruiken zijn.